joi, 2 decembrie 2010

Cura cu oua de prepelita....face minuni!!!!

Cura cu oua de prepelita

Este imposibil sa nu fi auzit deja de calitatile iesite din comun ale acestui aliment foarte bogat in vitamine. O cura cu oua de prepelita rezolva probleme grave de sanatate, cum ar fi: afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, si asta fara nici un altfel de medicamente. Dealtfel, toti crescatorii de prepelite sustin ca viata li s-a schimbat in bine datorita acestei mici pasari: in primul rand consumul zilnic de oua le-a imbunatatit sanatatea (a lor si a familiilor lor), iar in al doilea rand veniturile pe care le obtin din comercializarea oualor sau a carnii sunt mai mult decat multumitoare.

In antichitate, chinezii tratau in mod curent astmul bronsic cu oua de prepelita, iar vechii egipteni tratau inca de acum 4000 de ani impotenta si sterilitatea.

Doctor Jean Claude Truffier, medic generalist francez, face studii aprofundate asupra calitatilor terpeutice ale oului de prepelita, obtinand rezultate remarcabile in tratarea astmului bronsic, rinitei, conjunctivitei, tusei spastice, urticariei, etc.

Dupa aceste remarcabile succese, numerosi medici, vor accepta acest tratament, extinzand utilizarea lui in tratarea altor afectiuni, cum ar fi:

- ulcer gastric si duodenal
- diabet zaharat
- hipertensiune arteriala
- boli ale ficatului si rinichilor
- impotenta sexuala

"Eu, de cand am inceput tratamentul cu oua de prepelita nu m-am mai oprit", spune domnul Popescu. "Practic, oul nu te trateaza de astm, de ulcer sau boli de rinichi , ci te trateaza in general." Oul de prepelita este un "medicament" fara nici o contraindicatie si are marele avantaj ca echilibreaza intregul organism, fiind o sursa naturala si foarte ieftina de vitamine esentiale. "Foliile de Ulcerotrat mi s-au ingalbenit in dulap", explica domnul Popescu, care in fiecare dimineata, la jumatate de ora dupa ce se trezeste (niciodata dupa ora 4), bea pe nerasuflate 5 oua de prepelita.

Care este misterul? Nimic mai simplu, daca pornim de la factorii ce determina aceste imbolnaviri: stres cotidian, alimentatie dezechilibrata, bogata in aditivi si ingrediente sintetice (amelioratori, conservanti, stabilizatori) precum si in produse de origine animala cu un continut ridicat de grasimi si colesterol, etc.

Oul de prepelita este produsul de origine animala cu cel mai echilibrat continut proteic, vitamino - mineral si enzimatic capabil sa regleze toate aceste carente, readucand in parametrii normali orice organism uman.

In continuare, prezentam o serie de caracteristici ale produsului ce asigura eficienta tratamentului:

comparativ cu oul de gaina, oul de prepelita are un continut de colesterol de numai 1,4% fata de 4%; grasimi de circa 3 ori mai putine; ca aport proteic galbenusul contine 23% fata de 16% - 17% la oul de gaina. La continutul de minerale si vitamine, comparatiile nu-si au rostul: de 6 ori mai multa vitamina B1; de 5 ori mai mult fosfor; de 5 ori mai mult fier; de 15 ori mai multa vitamina B2, precum si alte substante antialergice, ce fac ca oul de prepelita sa diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de aparitia reactiilor alergice.
Toate acestea si multe altele fac din oul de prepelita singurul "medicament" care are numai "indicatii", la rubrica "contraindicatii" troneaza un mare "ZERO"!

Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomie, continutul scazut in grasimi si colesterol caracteristic facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei suferinzi (obezitate, colesterol marit, diabet, regim alimentar de curatare).

In incheiere un lucru deosebit de important: daca sunt reflectate toate instructiunile privind igiena si se asigura conditiile de mediu optime, prepelita japoneza este singura pasare de productie care nu necesita vaccinari pe toata durata vietii, starea de sanatate fiind determinata prin examene de laborator asupra lotului de productie si a oualelor.

Aceasta constituie un argument in plus pentru ca produsele prezentate sa fie consumate cu toata increderea.

- Imbunatatesc functionarea cordului
- Au un efect pozitiv in tratarea bolilor de rinichi si ficat
- Imbunatatesc digestia, regleaza aciditatea gastrica
- Improspateaza si imbunatatesc memoria
- Au un rol deosebit de important in cresterea si dezvoltarea copiilor
- Revitalizeaza organismul indiferent de varsta.

Cura de 120 de oua se administreaza in 25 de zile astfel:

4In prima zi - 3 oua
4In a doua zi - 3 oua
4In a treia zi - 4oua
4In a patra zi - 5 oua
4In continuare pana in a-25-a zi - 5 oua

Cura de 240 de oua se administreaza in 49 de zile. La copiii intre 4 si 8 ani, se recomanda cura de 120 de oua in 31 de zile, iar la cei intre 8 si 10 ani, 240 de oua in 61 de zile astfel:

4In primele 4 zile cate 3 oua/zi
4In continuare cate 4 oua pe zi

Ouale se beau crude dimineata pe stomacul gol prin inteparea in dreptul camerei de aer sau frecarea cu putin zahar la care se adauga cateva picaturi de lamaie. Dupa o pauza de 20 de zile, cura se poate repeta, oul de prepelita japoneza fiind singurul ou dietetic.