miercuri, 27 iulie 2016

Meditatie Pentru Impamantare

Beneficiile practicarii meditatiei sunt cunoscute, iar stiinta le-a confirmat: reducerea starilor de anxietate, disparitia treptata a starilor de agitatie interioara si de insomnie, prin relaxarea corpului emotional; eliminarea treptata a starilor de iritabilitate, frica, nerabdare; imbunatatirea atentiei, a concentrarii si a memoriei, cresterea gradului de compasiune si de empatie, cresterea nivelului de creativitate si cresterea capacitatii de a gasi solutii la problemele cu care ne confruntam – sunt doar cateva dintre beneficiile practicarii meditatiei, indiferent de tipul de meditatie ales.
In extrasul de mai jos vei intalni frecvent expresia ”sanctuarul meditatiei” – se refera la hipotalamus, nu la un spatiu exterior. 
Este vacanta, vremea este tocmai potrivita pentru a practica aceasta meditatie undeva in aer liber, stand descult in iarba. 
MEDITAŢIE PENTRU ÎMPĂMÂNTARE ÎN POZIŢIA ŞEZÂND
Staţi într-un scaun confortabil, cu tălpile pe pământ, cu spatele drept, iar braţele şi mâinile în poziţie de repaus.
Stabiliţi comunicarea cu voi înşivă centrându-vă atenţia în sanctuarul meditaţiei. Respiraţi lent şi cu blândeţe. Faceţi din această focalizare lucrul cel mai important pe care îl efectuaţi în momentul acesta. Expiraţi orice gânduri sau sunete care vă distrag şi readuceţi-vă cu blândeţe atenţia către respiraţie. Focalizaţi-vă un minut pe respiraţie.
Cu atenţia prezentă în sanctuarul meditaţiei, vizualizaţi energia spiritului vostru ca fiind culoare, simbol sau cunoaştere; experimentaţi energia sinelui vostru ca spirit. Vizualizaţi un curent al energiei voastre spirituale pornind din centrul sanctuarului meditaţiei şi mişcându-se vertical prin corp, în jos, către centrul pământului. Vizualizaţi ancorarea spiritului vostru prin intermediul corpului, în Pământul Mamă. Simţiţi şi vedeţi cum spiritul vostru este prezent într-un mod mai plenar în corpul vostru.
Salutaţi-vă corpul, lăsaţi energia emoţională să cadă la pământ şi simţiţi rezonanţa lentă, densă a câmpului de forţă al pământului. Percepeţi pulsul planetei – bătaia inimii Pământului Mamă. Această pulsaţie ritmică este câmpul de forţă electromagnetică al pământului, care ne îmbăiază continuu corpul într-un curent vindecător natural.
Îndreptaţi-vă atenţia asupra primei chakre, situată la baza şirei spinării. Evocaţi o imagine care să reprezinte împământarea voastră emoţională. Aveţi încredere în primul lucru care vă vine în minte. Vizualizaţi cum simbolul acela al împământării emoţionale se conectează organic de la baza coloanei vertebrale şi aruncă o ancoră jos, către centrul pământului. Creaţi un element de legătură în interiorul pământului, de care să se prindă simbolul acesta. Simţiţi atracţia gravitaţiei în tot corpul. Vizualizaţi cum împământarea aceasta emoţională se extinde în întregul vostru corp şi-l trage pe tot în jos în centrul pământului. Menţineţi un moment sentimentul acesta.
Coborâţi-vă atenţia către chakrele de la nivelul labelor picioarelor, situate în talpă. Vizualizaţi-le deschizându-se precum florile. Simţiţi pulsul pământului sub picioare. Vizualizaţi cum vă plantaţi picioarele în pământ. Exersaţi menţinerea chakrelor de la picioare deschise tot timpul, pentru a vă consolida legătura cu pământul şi pentru a merge astfel prin lume cu uşurinţă şi graţie.

Aveti tot articolul aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu